Paralympisch comité

Braziliaan Parsons gekozen als nieuwe voorzitter van IPC

De Braziliaan Andrew Parsons is de nieuwe baas van het internationaal paralympisch comité IPC. Parsons werd vrijdag gekozen tijdens de algemene vergadering van de overkoepelende paralympische beweging in Abu Dhabi. Parsons is de opvolger van de Brit Philip Craven, die sinds 2001 aan het hoofd stond van het IPC en na zestien jaar verplicht afscheid nam. Parsons had vier concurrenten, maar won de eerste stemronde met een absolute meerderheid van 84 van de 162 stemmen: voldoende voor zijn verkiezing. Het IPC organiseert onder meer de Paralympische Zomer- en Winterspelen. De Nederlandse Rita van Driel werd herkozen als bestuurslid. Het wordt de derde termijn bij het IPC voor de programmamanager gehandicaptensport van de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF. (Reuters)