Expositie

Kunst van alledaagse materialen

Lichtinstallatie ‘Massa’, Peter Zegveld

Nog twee weken in Arti et Amicitae: De Zomer van Zegveld, een solo-expositie met werk van beeldend kunstenaar, performer en muziektheatermaker Peter Zegveld. Zijn werk is „een wereld vol verwondering, absurditeit en verrassing”; „op eigenzinnige wijze zet hij diverse disciplines naar zijn hand”. Zijn kunst gaat over de absurditeit van het leven en de kwetsbaarheid van de mens, die hij met rijke fantasie verbeeldt. Zegvelds beelden zijn gemaakt van alledaagse materialen die met een lamp of ventilator een andere gedaante aannemen. Dan ontstaat een schimmenspel „dat balanceert tussen plezier en verwondering, tussen existentiële en maatschappelijke onrust”. T/m zondag 24 september, Arti et Amicitiae, Rokin 112. www.arti.nl