In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Dit is Janus, de tweekoppige Griekse schildpad van het Natuurhistorisch museum in Genève. In 1997 werd hij geboren in een broedmachine van het museum. In de natuur had Janus nooit overleefd, maar dankzij de zorg van de onderzoekers vierde hij deze week zijn twintigste verjaardag.
Foto Fabrice Coffrini/AFP
Syrische kinderen schommelen in de ruïne van een huis in de stad Douma, ten oosten van Damascus.
Foto Amer Almohibany
De motororganisatie Classic Racing Team organiseert gelijkmatigheidswedstrijden. Niet de snelste rijder neemt de beker in ontvangst, maar degene die elke rondje ongeveer even hard rijdt. Want als de deelnemers in een flits voorbij zouden komen, zouden de toeschouwers de motoren niet goed kunnen bekijken. Zonde: het zijn machines waarmee in de jaren 50 tot begin jaren 70 werd geraced.
Foto Bram Petraeus
Deze luchtfoto laat de rijstvelden zien bij het dorp Jiache, in de zuidwestelijke provincie Guizhou in China.
Foto AFP
Een deelnemer grijpt een gans tijdens ‘Antzar Eguna’. Tijdens de jaarlijkse Dag van de Ganzen in het Spaanse dorp Lekeitio moeten deelnemers proberen een gans te onthoofden.
Foto Ander Gillenea/AFP
Na de geweldsuitbarsting in de Birmese deelstaat Rakhine zijn al ruim 87.000 islamitische Rohingya op de vlucht. Op de foto wordt een vrouw die niet kan lopen gedragen.
Foto Mohammad Ponir Hossain/Reuters
Medewerkers van Rijkswaterstaat oefenen voor oliebestrijding op de Waddenzee tijdens Olie Alert Waddenzee.
Foto Siese Veenstra/ANP
In New York werd afgelopen week gedemonstreerd tegen de afschaffing van het DACA-programma. Dankzij deze regeling konden minderjarige illegalen (‘dreamers’) werken en studeren in de VS. President Donald Trump heeft het Congres een half jaar gegeven om een oplossing te vinden voor de 800.00 dreamers in Amerika.
Foto Alba Vigaray/EPA
Vliegtuigspotters en toeristen maken foto’s van landende vliegtuigen in Tapei, Taiwan.
Foto Ritchie B. Tongo/EPA
Noord-Koreaanse militairen juichen tijdens een viering in Pyongyang ter ere van de wetenschappers die meewerkten aan de atoomproef van afgelopen week.
Foto Kim Won-Jin/AFP
Drie astronauten keerden afgelopen week terug naar aarde, na een periode op het International Space Station. De Rus Fyodor Yurchikhin en de Amerikanen Jack Fischer en Annette Whitson landden afgelopen week in Kazachstan. Yurchikhin en Fischer keerden terug na 136 dagen in de ruimte, Whitson was 288 op het ruimtestation.
Foto Sergei Ilnitsky/EPA
Een Chinees echtpaar laat onder water trouwfoto’s nemen in Beijing.
Foto Thomas Peter/Reuters
Filipijnse soldaten staan om de lichamen van gedode leden van de islamistische terreurgroep Abu Sayyaf. De leden werden gedood tijdens een reddingsoperatie van twee Indonesische burgers die door Abu Sayyaf werden gegijzeld.
Foto Reuters
Duizenden moslims protesteerden in Indonesië tegen het geweld tegen de Rohingya in Birma. De demonstranten roepen de Indonesische regering op om meer druk uit te voeren op het regime in Birma om het geweld te stoppen.
Foto Tatan Syuflana/AP
Een Rohingya-moslim staat bij het graf van zijn broer en schoonzus in Bangladesh. Zijn broer was al op de vlucht voor het opgelaaide geweld tegen de Rohingya in Birma, maar keerde kort terug naar huis. Daar werd hij neergeschoten door Birmeese soldaten. Na de geweldsuitbarsting in Birma zijn al ruim 87.000 Rohingya naar buurland Bangladesh gevlucht.
Foto Bernat Armangue/AP
Ballonnen zweven in de vroege ochtend boven de Turkse regio Cappadocia. Deze vluchten moeten wel in de vroege ochtend gemaakt worden, want als het kwik boven de 28 graden komt kunnen ballonnen niet opstijgen.
Foto Yasin Akgul/AFP
Wedstrijdbeeld van de kwalificatiewedstrijd voor het WK 2018 tussen Noord-Ierland en Tsjechië (2-0).
Foto Matthew Childs/Reuters
Activisten protesteren in Chili tegen de mogelijke vrijlating van gevangenen die misdaden pleegden tijdens het dictatorschap van Augusto Pinochet.
Foto Ivan Alvarado/Reuters
Een Noord-Koreaanse soldaat houdt de wacht bij de rivier Yalu, vlakbij de Chinese grens.
Foto Greg Baker/AFP
De schade op Sint-Maarten na de passage van orkaan Irma is groot. Op de foto is de landingsbaan van het Princess Juliana International Airport te zien. Donderdag landde het eerste vliegtuig met hulpmiddelen op de luchthaven.
Foto Gerben van Es/ANP