Boko Haram doodt zeven mensen bij aanval op vluchtelingenkamp

De terreurbeweging schoot met een raketwerper op het kamp in het noordoosten van Nigeria.

Bij een aanval op een kamp met vluchtelingen in het noordoosten van Nigeria zijn zeker zeven mensen omgekomen. Dat meldt persbureau AFP op basis van de lokale bevolking en leden van burgermilities. Er is ook een onbekend aantal gewonden.

De islamitische terreurgroep Boko Haram schoot met een raketwerper op het kamp, waar in totaal zo’n 80.000 mensen verblijven. Het ligt in de staat Borno, dicht bij de grens met Kameroen. In de regio is Boko Haram zeer actief. Het kamp is opgezet nadat duizenden Nigerianen begin 2016 vanuit Kameroen terugkeerden. Daar vluchten ze naartoe vanwege de strijd van Nigeria tegen Boko Haram.

Archiefbeelden uit de lucht van het vluchtelingenkamp

Op dezelfde dag was er ook al een aanslag in Maiduguri, de hoofdstad van de deelstaat Borno. Bij een checkpoint vluchtten twee vrouwen uit een taxi, waarna explosieven afgingen die een van hen onder haar kleren had verstopt. Er kwamen twee mensen om het leven. Eerder in de week maakte Boko Haram bij aanvallen op dorpjes in de buurt acht slachtoffers.

Het afgelopen jaar leek het erop dat Boko Haram door het Nigeriaanse leger ernstig verzwakt was. De strijd tegen de terreurgroep is echter nog niet afgelopen. Volgens Amnesty International vielen er sinds april al 400 doden door aanslagen van Boko Haram. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de vijf maanden daarvoor.