Voetbal

Premier League legt duur transferperiode aan banden

Vanaf volgend seizoen zal de transferperiode in Engeland sluiten voordat de Premier League is begonnen. Dat zijn de Engelse voetbalclubs overeengekomen. De zomerse transferdeadline is voor volgend seizoen gesteld op donderdag 9 augustus om 17.00 uur. Managers van clubs in de Premier League klagen over de huidige deadline van 31 augustus. Veranderingen in de selectie terwijl de competitie al is begonnen, zorgen voor verstoringen in het elftal en schopt volgens hen de voorbereidingen op wedstrijden in de war. Voor de komende winterse transferperiode zal het besluit nog geen gevolgen hebben. Volgens de nieuwe regels mogen de clubs geen spelers meer kopen na de deadline. Ze mogen nog wel spelers verkopen aan clubs uit andere competities. (ANP)