Verdachte moord Savannah blijft in hechtenis

In een pro-formazitting hoorde de rechter over de stand van zaken van het onderzoek naar de zestienjarige verdachte.

Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

De zestienjarige verdachte die vastzit op verdenking van de moord op het meisje Savannah uit Bunschoten, blijft in ieder geval vastzitten tot de volgende zitting van de zaak. Die zal op 24 november van dit jaar plaatsvinden, zo bepaalde de rechter in Utrecht vrijdag.

De jongen uit Den Bosch werd in eerste instantie doodslag ten laste gelegd, maar eind augustus werd die verdenking aangepast. Het OM besloot tot de verzwaring van de verdenking nadat onderzoek naar het internetverkeer van de verdachte aanvullend bewijs had opgeleverd. Bij de verdenking van moord wordt uitgegaan van voorbedachte rade.

Minderjarige verdachte

De pro-formazitting vond vrijdag plaats achter gesloten deuren. De rechtbank laat weten dat dat gebruikelijk is als de zitting een minderjarige verdachte betreft, zoals in deze zaak het geval is. Tijdens de zitting werd de stand van het onderzoek besproken, evenals de onderzoekswensen van de verdediging. In de komende periode zal nog aanvullend onderzoek worden verricht.

Het lichaam van het slachtoffer, de veertienjarige Savannah, werd in juni gevonden in een sloot op een industrieterrein. Ze was toen al drie dagen vermist. De telefoon en de portemonnee van het meisje zijn nog altijd niet gevonden. De verdachte werd kort na de vondst van het lichaam aangehouden. Hij kende Savannah via sociale media.

Lees ook: Tijdens de zoektocht naar Savannah, werd in de nabijgelegen gemeente Achterveld het lichaam van de eveneens veertienjarige Romy. Na de vondst van de twee meisjes bezochten we hun dorpen: Twee dorpen in rouw gedompeld