Nederlander Rojer pakt dubbeltitel US Open

Het is de tweede grandslamtitel voor Rojer en zijn dubbelpartner. Op weg naar de eindstrijd wisten ze onder meer titelverdedigers Jamie Murray en Bruno Soares te verslaan.

Rojer (links) en zijn dubbelpartner Tecau
Rojer (links) en zijn dubbelpartner Tecau Foto Koen Suyk/ANP

De Nederlandse tennisser Jean-Julien Rojer heeft samen met zijn Roemeense partner Horia Tecau de dubbeltitel gepakt bij de US Open. Het is de tweede grandslamtitel van de 36-jarige Rojer. Samen met zijn dubbelpartner won hij in 2015 op Wimbledon ook de titel.

Rojer en Tecau waren met 6-4 en 6-3 te sterk voor het Spaanse duo Feliciano López en Marc López. Op weg naar de eindstrijd wisten Rojer en Tecau, die sinds 2014 een koppel vormen, de titelverdedigers Jamie Murray en Bruno Soares te verslaan. De Spaanse partners versloegen eerder in het toernooi het Nederlandse duo Robin Haase/Matwé Middelkoop.

Opsteker

De dubbeltitel is een opsteker voor het duo, dat vorig jaar juist een tegenvallend seizoen doormaakte. Toen pakten de twee slechts één titel en sneuvelden ze op alle grandslamtoernooien voordat de medaillerondes aanbraken. In 2014, hun eerste jaar als dubbelpartners, veroverden ze nog acht ATP-titels.

Dat ging dit jaar al voor de prestatie van vrijdag beter. Het tweetal won drie toernooien.