In beeld

Miami bereidt zich voor op de storm

De storm Irma trekt naar verwachting op zondagochtend - of mogelijk al zaterdagavond - langs de dichtbevolkte zuidoostkust van Florida. Langs die kust wonen meer dan zes miljoen mensen, in onder meer Miami en Palm Beach. Huizen, hotels en winkels worden dichtgetimmerd, noodvoorraden ingeslagen. Inwoners worden verplicht verder landinwaarts te trekken; ze kunnen beschutting zoeken bij speciaal ingerichte schuilplaatsen in het binnenland. Ook het landhuis van president Trump, Mar-a-Lago, moest worden ontruimd.
Op Key West, de zuidelijke eilanden onder Florida, waar de orkaan als eerste aan land komt, is de evacuatie van bezoekers en toeristen woensdag begonnen.
Rob O'Neal/The Key West Citizen via AP
Een gesloten bezoekerscentrum in Key Largo. Bewoners van de laaggelegen gedeeltes van Florida - waartoe de archipel Florida Keys behoren - wordt sterk aangeraden naar hoger gelegen terrein te gaan.
Bryan Woolston/Reuters
Gouverneur Rick Scott van Florida heeft alle overheidsgebouwen, scholen en universiteiten opgedragen dicht te gaan van vrijdag tot tenminste maandag.
Saul Loeb/AFP
Zo wil hij verzekeren dat er zoveel mogelijk ruimte beschikbaar is om te schuilen en om zo nodig geïmproviseerde commandocentra in te richten.
Saul Loeb/AFP
Het hippe en zeer toeristische Miami Beach, bekend van de Ocean Drive en de vele huizen van grote sterren, wordt geheel ontruimd.
Mark Wilson/Getty Images/AFP
In afwachting van de komst van Irma, zei burgemeester Philip Levine dat de bewoners vanaf donderdagmiddag moeten vertrekken: "Denk hier niet te licht over. Maak nu plannen om jezelf en je familie in veiligheid te brengen."
Mark Wilson/Getty Images/AFP
Er zijn in Miami Beach geen speciale schuilplaatsen voor orkanen, dus bewoners wordt opgeroepen het hele gebied te verlaten. Er rijden tot drie uur voor de verwachte aankomst van Irma bussen vanaf 21 verschillende plaatsen naar verderop in het binnenland gelegen schuilplaatsen.
Mark Wilson/Getty Images/AFP
Het brood is uitverkocht in deze Walmart in Noord Miami Beach. De storm lijkt inmiddels een beetje aan kracht te hebben ingeboet. Het Amerikaanse centrum voor orkanen (NHC) spreekt van een categorie 4. Daarmee is Irma nog altijd een "zeer krachtige tropische orkaan", met windsnelheden tot 250 kilometer per uur.
Carlo Allegri/Reuters
Twee andere orkanen worden juist sterker. De stormen José en Katia bevinden zich in hetzelfde gebied als Irma. Het strand in Miami Beach wordt leeggemaakt. Badhuisjes en strandstoelen worden verwijderd en strandtenten sluiten.
Mark Wilson/Getty Images/AFP
Het Starlite Hotel in Miami Beach is gesloten en met zandzakken en houten schotten beschermd tegen water. De ramen op de eerste verdieping zijn niet afgetimmerd.
Saul Loeb/AFP
Een vestiging van Dunkin' Donuts in Fort Lauderdale.
Michele Eve Sandberg/AFP
De normaal gesproken drukbevolkte standen van Miami Beach zijn verlaten. Orkaan Irma zal een 'echt vernietigende' impact hebben als het in de zuidelijke kustgebieden aan land komt, zegt Brock Long het hoofd van het Federal Emergency Management Agency (FEMA) tegen persbureau AFP.
Saul Loeb/AFP
Een vrouw sluit de 'hurricane shutters' van haar appartement in Miami.
Joe Raedle/Getty Images/AFP
Een medewerker van het Miami City Ballet in Miami Beach sluit het theater af met houten schotten.
Marta Lavandier/AP
Yana en Jeremy Cauble barricaderen hun stacaravan in Homestead, Florida.
Bryan Woolston/Reuters
De eigenaren van kanoverhuur Sandy Point in Miami timmeren hun winkel dicht met latten.
Joe Raedle/Getty Images/AFP
Dichtgetimmerd, maar nog niet gesloten.
Carlo Allegri/Reuters