Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Bryan Woolston/Reuters
 1. Racisme op Belgische scholen: ‘neger, zwijg’


  Veel leerlingen met een migratieachtergrond kampen in België met racisme op school, leest correspondent Anouk van Kampen. Drie jongeren getuigen aan De Morgen. “Opeens zei de leraar: ‘Neger, zwijg!’”

 2. De positie van Jared Kushner en Ivanka Trump

  Redacteur Maartje Somers las een mooi stuk in Vanity Fair over de positie van Jared Kushner en Ivanka Trump, over wie we de laatste tijd zo weinig horen. Halverwege het mijnenveld van Trumps regering is er geen weg terug, maar lijken ze ook niet meer vooruit te kunnen.

 3. Een schrijnende reportage over de Rohingya-moslim


  The New York Times ging kijken op de plek waar de Rohingya-moslims uit Birma buurland Bangladesh binnenkomen. Het is een schrijnende reportage, vindt correspondent Annemarie Kas, met verhalen van mensen die soms vijf dagen onderweg zijn geweest, op blote voeten. Ze zijn familieleden verloren en hun huizen zijn platgebrand.

 4. Deze non rapte voor de paus

  Paus Franciscus landde woensdag in Colombia voor een vierdaags bezoek aan het land. Verwacht wordt dat de kerkvorst zich zal uitspreken over het vredesproces met de FARC en mogelijk over de situatie in buurland Venezuela. Hij werd óók toegezongen worden door een rappende non. De BBC zocht haar op, zag plaatsvervangend chef Buitenland Merijn de Waal.

 5. Dit koppel heet Harvey en Irma


  Harvey (104) en Irma (92) Schutler zijn al 75 jaar getrouwd en maakten heel wat bijzondere gebeurtenissen mee. Maar niet eerder kregen twee orkanen vlak na elkaar hun namen. The New York Times interviewde het koppel. Tip van redacteur Eva Oude Elferink.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.