Auto ontploft in Kiev: één dode

Ook raakten een vrouw en een kind gewond. Over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend.

Een speciaal team onderzoekt de auto in Kiev.
Een speciaal team onderzoekt de auto in Kiev. Foto Valentyn Ogirenko / Reuters

Bij een auto-explosie in het centrum van de Oekraïense hoofdstad Kiev is vrijdag een Georgische man om het leven gekomen. Dat heeft de politie laten weten. Ook raakten een vrouw en een kind gewond.

De explosie vond plaats tijdens de avondspits in de metropool. De politie is een onderzoek naar het incident gestart. Op dit moment is er nog niets bekend over de oorzaak van de ontploffing.

Volgens Oekraïense journalisten was het slachtoffer een Tsjetsjeense militiestrijder. Hij vocht in de regio Donetsk tegen pro-Russische separatisten. De politie heeft de identiteit van de man tegenover onder meer The Washington Post bevestigd.

Twitter avatar MaximEristavi Maxim Eristavi Police confirms to @Hromadske identity of Kyiv car bombing victim: Timur Makhauri, a Chechen paramilitary fighting… https://t.co/QTPgTD1V9p

Drie inzittenden

Ten tijde van de explosie zaten er drie mensen in de zwarte Toyota, waaronder de omgekomen Georgiër. De man bestuurde het voertuig. De vrouw liep zware verwondingen op, het kind liep geen levensbedreigend letsel op. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Het incident van vrijdag is de vierde autobomaanslag die het land treft in veertien maanden tijd. Bij een van de explosies kwam een prominente Wit-Russische journalist om het leven.

Lees ook: Zat geheime dienst Oekraïne achter moordaanslag journalist?

De Oekraïense hoofdstad, waar ruim 2,8 miljoen burgers wonen, ligt in het centrale noorden van het land. De stad ligt ver van het gebied waar een gewapend conflict woedt tussen het regeringsleger en pro-Russische rebellen.