ACP en NPB

Bonden: politie accepteert interne kritiek niet, gesprek met top nodig

De politieorganisatie gaat nog steeds niet goed om met interne kritiek, vinden de politievakbonden ACP en NPB. Politiemensen die zich kritisch uitlaten worden niet altijd serieus genomen, gepest of hun wordt op andere wijze het leven zuur gemaakt. De ACP ziet een structureel probleem en wil in gesprek met korpschef Erik Akerboom. Volgens de bonden klopt de politie zich op de borst over richtlijnen voor kritiek en klachten, maar gaat het er in de praktijk anders aan toe. De bonden reageren op een uitzending van EenVandaag over een agente die na een kritisch geluid een arbeidsconflict kreeg, waarna de politie haar op medische gronden zou willen ontslaan. Oorzaken zijn volgens de bond de veranderingen door de reorganisatie, druk op leidinggevenden en toegenomen werkdruk. (ANP)