Tennis

Roger Federer uitgeschakeld in halve finale US Open

Roger Federer is uitgeschakeld in de kwartfinales van de US Open. De als derde geplaatste Zwitser verloor in vier sets van de Argentijn Juan Martin del Potro: 7-5, 3-6, 7-6 (8) en 6-4. Federer, één van de favorieten op het grandslamtoernooi, verloor mede door een reeks slordigheden. Del Potro won in 2009 de titel in New York door Federer in de finale te verslaan. De gedroomde halve finale tussen Federer en Rafael Nadal komt er dus niet. De twee speelden al 37 keer tegen elkaar, maar nog nooit op de US Open. Nadal bereikte wel de halve finale door met groot gemak te winnen van de 19-jarige Rus Andrej Roeblev: 6-1, 6-2 en 6-2. Bij de vrouwen krijgt de US Open dit jaar hoe dan ook een Amerikaanse winnares. Voor de eerste keer sinds 1981 hebben vier speelsters uit het gastland zich geplaatst voor de halve finales. Madison Keys was de laatste die zich kwalificeerde. De 22-jarige tennisster versloeg Kaia Kanepi uit Estland in twee sets: 6-3 en 6-3. Keys speelt in de halve finale tegen CoCo Vandeweghe, die de nummer één van de wereld Karolina Pliskova in de kwartfinale verraste. In de andere halve finale spelen Venus Williams en Sloane Stephens tegen elkaar. Williams is tweevoudig kampioene in New York, haar drie landgenotes wachten nog op hun eerste titel in een grandslamtoernooi. (ANP)