Warner Music neemt Spinnin’ Records over

Het Nederlandse muzieklabel heeft muziek uitgegeven van artiesten zoals Afrojack, Martin Garrix en Tiësto.

Afrojack draait tijdens festival The Flying Dutch.
Afrojack draait tijdens festival The Flying Dutch. Foto Paul Raats/ANP

Het Nederlandse muziekbedrijf Spinnin’ Records wordt overgenomen door Warner Music Group (WMG). Dat maakt het bedrijf donderdag bekend. Het Nederlandse label gaat als zelfstandige onderneming binnen WMG verder. Medeoprichter Roger de Graaf blijft aan als bestuursvoorzitter maar mede-eigenaar Eelko van Kooten heeft besloten het bedrijf te verlaten. De Graaf zal het bedrijf leiden in samenwerking met Bart Cools van WMG.

Spinnin’ Records werd opgericht in 1999 door Van Kooten en De Graaf. Sindsdien heeft het Nederlandse label muziek uitgebracht van onder meer Afrojack, Martin Garrix en Tiësto. In het persbericht zegt Max Lousada, die per 1 oktober begint als bestuursvoorzitter van WMG, over de overname:

“Roger en het team zijn niet alleen wereldleiders op het gebied van dancemuziek, maar ook pioniers in nieuwe manieren van promotie en het bouwen van muziekmerken. Samen zullen we Spinnin’s wereldwijde netwerk van hit-makers, dj’s, producenten, songwriters en miljoenen gepassioneerde fans verder uitbreiden.”

Rechtszaak

Spinnin’ Records kwam twee jaar geleden in opspraak nadat Martin Garrix het label voor de rechter daagde. Volgens de dj had hij zijn rechten opgegeven nadat hij door het label was misleid als onervaren artiest. Via de rechter probeerde hij ze terug te krijgen. Ook wilde hij inzage in de boekhouding van het bedrijf. In de zaak is nog geen uitspraak gedaan.