Salvador Dalí

Vrouw blijkt toch geen dochter van de surrealist

DNA-testen hebben uitgewezen dat de 61-jarige Maria Pilar Abel geen biologische dochter is van de kunstenaar Salvador Dalí. Dat maakte de Dalí Foundation woensdagavond in een persbericht bekend. Het lichaam van Dalí werd in juli opgegraven om de DNA-test te kunnen uitvoeren. Salvador Dalí overleed in 1989 maar zijn lichaam is altijd goed geconserveerd gebleven. Als de test verwantschap had aangetoond, had Abel volgens haar advocaat aanspraak kunnen maken op 25 procent van Dalí’s erfenis. Uit documenten verkregen via een vriendin van haar overleden moeder zou blijken dat Dalí Abels biologische vader was. De Dalí Foundation gaf aan blij te zijn dat er met de uitslag een einde komt aan wat zij omschrijven als „een absurde en vergezochte bewering die het imago van Dalí schaadt”. (NRC)