Huis Thierry Baudet beklad door anarchistische actiegroep

De groep zegt met de actie te protesteren tegen het politieke gedachtegoed van Baudet.

Foto Joost Pijpker

Het huis van Thierry Baudet is vannacht beklad. De actie is via een bericht op de links-activistische website Indymedia opgeëist door de actiegroep Radicaal Anarchistisch Feministisch Front. De groep zegt met de actie te protesteren tegen het politieke gedachtegoed van Baudet. Dit is de eerste keer dat een actiegroep onder deze naam opduikt.

Op de deur van het huis werden met roze verf een anarchistisch teken en het vrouwensymbool aangebracht. De groep schrijft daarnaast een “traktatie” te hebben achtergelaten in zijn brievenbus. Een woordvoerder van Forum voor Democratie geeft geen commentaar.

De politie bevestigt dat een huis in de betreffende straat is beklad maar wil verder geen mededelingen doen. Het onderzoek loopt volgens een woordvoerder nog.

Foto Joost Pijpker

Het bekladden van huizen van politici komt vaker voor. De afgelopen jaren werden op verschillende plekken in het land leuzen aangebracht op de huizen van PVV-politici. Vooral rond de Provinciale Verkiezingen in 2015 werden meerdere kandidaten van de partij getroffen. Ook in maart van dit jaar, voorafgaand aan de Tweede Kamerverkiezingen, werd het huis van een Statenlid van de PVV beklad. De acties worden vaak opgeëist door links-extremistische actiegroepen.