Doorgestart McGregor opnieuw failliet

Doniger Fashion Group vroeg maandag uitstel van betaling aan. Onder de keten vallen ook Gaastra en Adam Menswear.

Foto Koen van Weel/ANP

Het moederbedrijf van modemerk McGregor is donderdag door de rechter failliet verklaard. Doniger Fashion Group, waar ook de merken Gaastra en Adam Menswear onder vallen, was een doorstart van McGregor, dat vorig jaar voor het eerst het schip in ging. Maandag was al uitstel van betaling aangevraagd door Doniger.

Bij het aanvragen daarvan werd al gesteld dat de winkels van de drie merken voorlopig open zouden blijven. Doniger heeft in totaal 75 winkels, waarvan er 53 in Nederland staan. De overige bevinden zich in België, Duitsland en Frankrijk. De werkgelegenheid bij Doniger staat gelijk aan zeshonderd voltijdbanen.

Dat waren er voor het eerste faillissement van McGregor het dubbele. In eerste instantie wilden de oude eigenaren van McGregor zich niet bezighouden met een eventuele doorstart van de failliete onderdelen. Later deden ze dat toch.

Oudere werknemers

Eigenaren Jeroen Schothorst, Ben Kolff en Marcel Boekhoorn zeiden dat 1.100 van de 1.200 banen behouden zouden blijven, maar konden dat niet waarmaken. Vooral oudere werknemers werd de wacht aangezegd. McGregor werd in acht gevallen veroordeeld voor leeftijdsdiscriminatie.

Directeur Joep van Straaten zei maandag over de dreigende ondergang van het bedrijf:

“We hebben met z’n allen echt geknokt om het bedrijf overeind te houden, maar het is niet gelukt. We hebben geloof in onze sterke merken en we zullen alles in het werk stellen om een nieuwe toekomst voor de onderneming te vinden.”