Warenhuis

Hudson’s Bay had ‘taai’ kwartaal, mede door nieuwe winkels

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft de eerste helft van dit jaar flink meer verlies geleden dan een jaar eerder. Het nettoverlies bedroeg de eerste zes maanden van dit jaar 422 miljoen Canadese dollar (circa 286 miljoen euro), tegenover een verlies van 239 miljoen dollar een jaar eerder. Tegelijkertijd liep ook de omzet iets terug, naar bijna 6,5 miljard dollar. In een toelichting schrijft de hoogste baas van Hudson’s Bay, Richard Baker, dat het, „zoals verwacht”, een „taai” tweede kwartaal was. Net deze week opende Hudson’s Bay zijn eerste warenhuis in Nederland, in Amsterdam. Later deze maand volgen nog negen openingen in evenveel Nederlandse steden. Dat drukt op het budget. Hudson’s Bay is in Europa verder nog eigenaar van de Duitse warenhuisketen Kaufhof en het Belgische Galeria Inno. (NRC)