Monumenten Molencomplex Kinderdijk in de schijnwerpers

Foto Cees van der Wal/Novum

Fotografen en filmers proberen de molens van Kinderdijk in de avondschemering vast te leggen. De wereldberoemde molens en bijbehorende gebouwen worden deze week met schijnwerpers tussen acht en elf uur ’s avonds uitgelicht om ‘het plaatje’ nog wat mooier te maken. De Verlichtingsweek, al een halve eeuw traditie, duurt ditmaal tot en met zaterdag 9 september.

Datzelfde weekeinde is de landelijke Open Monumentendag, waar Werelderfgoed Kinderdijk met zijn negentien molens ook aan deelneemt. Dit valt weer samen met het Werelderfgoedweekend dat de tien Werelderfgoederen in Nederland – onder meer Waddenzee, Schokland, Amsterdamse grachtengordel en de Van Nellefabriek in Rotterdam – organiseren om hun bekendheid te vergroten. Het molencomplex aan Neder- en Overwaard staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van Unesco, de VN-organisatie voor cultuur en onderwijs.