CBS-cijfers

Transportbedrijven behalen fors meer omzet dan vorig jaar

De transportsector is de laatste maanden fors gegroeid. In het tweede kwartaal van dit jaar was de omzet 4,7 procent hoger dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook het aantal bedrijven dat actief is in transport en logistiek nam toe, met zo’n 4,8 procent. De grootste omzetstijging was te zien bij de expediteurs, die zich bezig houden met de planning en organisatie van transport. Hun omzet steeg met 7,4 procent. Ook de koeriers, goederenwegvervoerders, luchtvaart en binnenvaart hadden een bovengemiddelde omzetgroei van meer dan 5 procent. Alleen de laad-, los- en overslagbedrijven groeiden niet; hun omzet bleef nagenoeg gelijk. Op luchthavens viel vooral de sterke stijging van het aantal passagiers op: die bedroeg 10,5 procent. (NRC)