Van Persie zegt lichte knieblessure te hebben

Eerder op de dag schreef zijn voetbalclub Fenerbahçe dat Van Persie een ingescheurde kruisband zou hebben.

Foto ANP

Voetballer Robin van Persie heeft op Twitter laten weten een lichte knieblessure te hebben. Naar verwachting zal hij drie weken nodig hebben om te herstellen. Van Persie reageert met het bericht op een verklaring die zijn club Fenerbahçe eerder op de dag publiceerde.

Volgens de club had Van Persie de voorste kruisband van zijn linker knie gedeeltelijk ingescheurd. Hoewel Fenerbahçe verder geen details over de blessure bekendmaakte, zou dit betekenen dat Van Persie waarschijnlijk voor geruime tijd aan de kant zou zitten.

Lees ook onze reconstructie: Hoe Oranje na het WK van 2014 een falende voetbalploeg werd

Nederlands elftal

Van Persie liep de blessure op tijdens de verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk vorige week. Hij verving halverwege de wedstrijd Vincent Janssen maar kreeg al snel last van zijn knie. Vrijdag werd al duidelijk dat hij de wedstrijd tegen Bulgarije zou moeten missen.

Lees ook: Van Persie haakt geblesseerd af voor Bulgarije

De wedstrijd tegen Frankrijk betekende voor Van Persie een rentree in Oranje na twee jaar afwezigheid. Met het aantreden van Dick Advocaat als trainer werd Van Persie weer geselecteerd voor het Nederlands Elftal. Advocaat had vertrouwen in de spits. Ook na de wedstrijd tegen Frankrijk sprak Advocaat nog zijn vertrouwen uit. Hij noemde Van Persie “een van de beste aanvallers” en zei dat hij een “heel belangrijke bijdrage” zou kunnen leveren aan het elftal.

Correctie: In een eerdere versie van dit bericht hadden we alleen de verklaring van Fenerbahçe overgenomen. Nadat Van Persie via Twitter reageerde, hebben we het bericht herschreven.