Didier Kassaï tekent de ‘vergeten oorlog’ in de Centraal-Afrikaanse Republiek

Songs of Silence: album met tien woordloze stripverhalen over onrecht in de wereld

Je kunt ze geëngageerd noemen, de striptekenaars die in het album Songs of Silence elk een verhaal vertellen over onrecht of geweld. In Azië, Afrika, Latijns-Amerika én op de Amsterdamse Wallen. Je kunt ze óók zien als tien grafische artiesten die, elk in eigen stijl en techniek, de grenzen van het stripgenre verleggen. Scenarioschrijver Noël Ummels zocht ze bijeen voor zijn boek dat in oktober verschijnt (en een expositie, begin 2018). Tien verhalen, zonder dialoog, elk met de titel van een popsong. Zoals ‘Somebody to Love’ van Didier Kassaï (1974) uit de Centraal-Afrikaanse Republiek. Dat land glijdt af in sektarisch geweld, grotendeels uit het zicht van de wereld. Voor The Huffington Post maakte hij al ‘Boys of Bangui’, een virtuoos ‘webverhaal’ van strip en video. Hier volgt Kassaï, bijna in Kuifje-stijl, twee kinderen in de CAR.

Portfolio: unofcomics.com