Bestuurder hoogwerker treinongeluk Dalfsen vervolgd

De 23-jarige bestuurder van de hoogwerker hield er volgens het OM niet genoeg rekening mee dat de hoogwerker erg traag reed.

De trein die op de hoogwerker botste, ontspoorde volledig
De trein die op de hoogwerker botste, ontspoorde volledig Foto Ginopress/ANP

Het Openbaar Ministerie gaat de 23-jarige bestuurder van een hoogwerker die een treinongeluk veroorzaakte bij Dalfsen vervolgen. De bestuurder wordt verweten dat hij onoplettend heeft gereden en zich niet goed had geïnformeerd over de dienstregeling.

Op 23 februari 2016 ontspoorde een trein na de botsing op een hoogwerker bij een spoorwegovergang bij Dalfsen. Bij het ongeluk kwam de machinist om het leven kwam en raakten zes passagiers gewond. De bestuurder van de hoogwerker kon net op tijd van de hoogwerker afspringen.

Lees ook onze reportage over het ongeluk: Trein ontspoort na botsing

De bestuurder wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met dood en letsel tot gevolg. Ook zou hij zich niet voldoende hebben gerealiseerd hoe traag de hoogwerker was. Die reed niet harder dan 3,5 kilometer per uur.

Op dinsdag 12 september wordt tijdens een zitting bij de rechtbank Overijssel bepaald welke welke straf tegen de bestuurder geëist wordt.