Bell Pottinger

Brits pr-bureau geschorst om aanjagen raciale spanning Z-Afrika

Bell Pottinger, een van de bekendste pr-firma’s van het Verenigd Koninkrijk, is voor minimaal vijf jaar uit de beroepsvereniging gegooid. Het bedrijf wordt ervan verdacht in Zuid-Afrika te hebben meegewerkt aan het aanwakkeren van raciale spanningen. „Er is iets aan het rotten in het hart van dat bedrijf”, zei Francis Ingham, directeur-generaal van the Public Relations and Communications Association (PRCA) maandag. Volgens de vereniging heeft Bell Pottinger, die vaker omstreden klanten heeft zoals de Syrische dictator Assad, in een campagne van ANC-leider Jacob Zuma tegenstanders bewust weggezet als pionnen van het ‘blanke grootkapitaal’. De Zuid-Afrikaanse Democratische Alliantie, de grootste oppositiepartij, had een klacht ingediend bij de PRCA. Eerder stapte de topman al op. (Reuters)