wederopbouw Houston

Gouverneur: Harvey duurder dan de orkanen Katrina en Sandy

De kosten van de overstromingen die sinds een week het zuiden van Texas teisteren, bedragen tussen de 150 en 180 miljard dollar, aldus de gouverneur van Texas, Greg Abbott. Daarmee zou orkaan Harvey duurder uitvallen dan de orkanen Katrina (New Orleans) en Sandy (New York).

Harvey heeft vermoedelijk aan 47 mensen het leven gekost. Er zijn 1 miljoen mensen dakloos en 200.000 woningen zijn beschadigd in een strook land van 480 kilometer. De regering-Trump heeft het Congres gevraagd om 7,8 miljard dollar. Volgens Abbott is dat niet meer dan een aanbetaling.

Zaterdag sliepen nog 39.000 mensen in noodonderkomens. Ongeveer 85.000 huizen en bedrijven hadden nog geen stroom, dat waren er begin vorige week 300.000. (NRC)