Voorbij de Oranje misère: dit is de Goal van het Weekend

Terwijl Oranje het WK niet dichter bij kon brengen maar eerder verder weg zag geraken, werd elders wel gescoord dat het een lieve lust was.

Van de diverse interlands stroomden doelpunten binnen. Hirving Lozano scoorde voor Mexico en ondanks twee doelpunten van Hakim Ziyech was dit de mooiste van Marokko (maar wat een verdedigen van Mali, zeg). Isco, de klasbak, maakte voor Spanje in de kraker tegen Italië de 1-0 en de 2-0, wat hem de eerste speler sinds 2004 maakte die namens tiki-taka-España twee keer in een wedstrijd van búiten de 16 scoorde.

Manchester United speelde maar weer eens een ‘legends’ wedstrijd tegen FC Barcelona. Patrick Kluivert en Edgar Davids deden mee bij Barça, bij United maakten Edwin van der Sar en Ruud van Nistelrooy hun opwachting. Laatstgenoemde scoorde.

3. Sacha Kljestan (FC Dallas v NY RED BULLS 0-1)

Volgers van het Belgische voetbal kennen deze Amerikaanse middenvelder nog wel. Kwam vierenhalf jaar uit voor Anderlecht waar hij zeker niet onverdienstelijk speelde. Tegen de tijd dat Kljestan begin 2015 terugkeerde naar zijn geboorteland werd hij in Brussel inmiddels Mr. USA genoemd. Prima goal voor de Red Bulls dit weekend:

2. Martin Ødegaard (Kosovo v NOORWEGEN 0-2)

Bij SC Heerenveen wachten ze eigenlijk nog altijd op de belofte die Ødegaard moet inlossen. Gehuurd van Real Madrid, dat de tot megatalent gebombardeerde Noor alweer bijna twee jaar geleden kocht, is de nu 18-jarige nog niet doorgestoten tot het ‘echte’ Noorse elftal. Voor Jong Noorwegen scoorde hij dan wel weer fraai dit weekend tegen Kosovo:

1. Agustin Palavecino (PLATENSE v Defensores de Belgrano (1-0)

We kennen deze man niet en zullen hierna waarschijnlijk ook niet meer van hem horen. Deze goal komt helemaal overwaaien uit de Argentijnse tweede divisie. Agustin Palavecino boft met het interlandweekend en dus geringere aanbod aan goals: mooier dan deze werden ze niet gemaakt.