Vereniging Aegir

Vindicat verbreekt band met roervereniging om ‘sletverkiezing’

De Groningse studentenroeivereniging Aegir heeft in haar clubblad van juli een artikel geplaatst waarin ze een lid, aangeduid als „jong hertje”, verkiest als grootste „slet” van de vereniging. Aegir is een subvereniging van Vindicat, dat sinds dit jaar onder verscherpt toezicht staat na eerdere ontgroeningsincidenten en het uitlekken van een ‘Bangalijst’. Dit weekend bracht een lid van Aegir het artikel in de publiciteit. Vindicat besloot daarop de banden met de subvereniging voor een jaar te verbreken. Aegir-praeses Sándor Kruse begrijpt de sanctie en heeft de auteur en eindredacteur van het artikel voor een jaar geschorst. Eerder hield het blad al een winterverkiezing voor grootste slet. Hoe het zover kwam, daarover kan Kruse niets zeggen. „Dat viel onder het vorige bestuur. Ik zit er pas net.” (NRC)