US Open

Maria Sjarapova gaat onderuit in New York

Maria Sjarapova ging onderuit in New York.
Maria Sjarapova ging onderuit in New York. Foto Richard Heathcote/AFP

Maria Sjarapova is in de vierde ronde van de US Open uitgeschakeld door de Letse Anastasia Sevastova. De Russin, die met een wildcard tot het grandslamtoernooi in New York was toegelaten, verloor zondag in drie sets: 5-7, 6-4 en 6-2. Sjarapova pakte de eerste set overtuigend, maar haar spel werd daarna steeds onnauwkeuriger. Rafael Nadal en Roger Federer raken steeds beter in vorm bij de US Open. De nummers één en drie van de plaatsingslijst zijn doorgedrongen tot de vierde ronde van het grandslamtoernooi. Nadal rekende af met Leonardo Mayer: 6-7, 6-3, 6-1 en 6-4. In de vierde ronde treft hij de Oekraïner Aleksandr Dolgopolov. Federer won in de derde ronde vrij makkelijk van de Spanjaard Feliciano López: 6-3, 6-3 en 7-5. Hij speelt in de achtste finales tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber. Nadal is op jacht naar zijn zestiende grandslamtitel, Federer aast op zijn twintigste. (ANP)