‘Topshelf sluit vestigingen Groningen en Arnhem’

Topshelf opende de winkels in de oude panden van het failliete warenhuis V&D. Voorlopig lijkt alleen de winkel in Alkmaar open te blijven.

Het Topshelf-pand in Groningen, toen V&D er nog in zat.
Het Topshelf-pand in Groningen, toen V&D er nog in zat. Foto Olaf Kraak/ANP

Warenhuisketen Topshelf sluit zijn vestigingen in Arnhem en Groningen, melden Omroep Gelderland en Dagblad van het Noorden. De komende tijd wordt in beide filialen een uitverkoop georganiseerd. De sluiting kost volgens de eerste berichten in beide winkels aan zo’n 35 mensen hun baan. Topshelf was maandag niet bereikbaar voor commentaar.

Topshelf opende in de afgelopen twee jaar in Arnhem, Nijmegen, Groningen en Alkmaar winkels in winkelpanden van het failliete V&D. De winkel in Arnhem was daarmee het eerste voormalige V&D-pand dat een nieuwe bestemming vond.

De winkel in Nijmegen werd deze zomer al gesloten, omdat er onvoldoende klanten kwamen. De vestiging in Groningen gaat volgens Dagblad van het Noorden om dezelfde reden eind oktober of half november dicht. De Arnhemse vestiging sluit volgens Omroep Gelderland aan het eind van het jaar zijn deuren. De lopende contracten van de medewerkers worden niet verlengd, maar ze zouden hun overeenkomst wel kunnen uitdienen.

Met de sluiting van de Topshelf-vestigingen in Gelderland en Groningen blijft voorlopig alleen de winkel in Alkmaar nog open. Er waren ook plannen voor een vestiging in Hoofddorp. Wat het bedrijf met die twee winkels van plan is, is onduidelijk.