Sancties

Gelderse bouwbedrijven mogelijk betrokken bij brug naar de Krim

Twee Gelderse bouwbedrijven zouden betrokken zijn geweest bij de bouw van een omstreden brug tussen Rusland en de Krim. Dit zou ingaan tegen de sancties die de Europese Unie Rusland heeft opgelegd sinds de Russische bezetting van de Krim. Dat meldt regionale krant De Gelderlander.

Volgens de krant zouden de bedrijven betrokken zijn geweest bij de bouw van een heihamer die gebruikt zou zijn om de fundering van de brug in de bodem te slaan. Tegen De Gelderlander zegt de directeur van een van de bedrijven dat ze zich juist aan de Europese sancties hebben gehouden omdat de heihamer alleen op Russisch grondgebied is gebruikt.

De directeur van het andere bedrijf zegt van niets te weten. Hij zou slechts een onderdeel hebben geleverd aan het andere Nederlandse bedrijf. (NRC)