Protest Baudet bij Mediapark tegen benoeming Van Dam

Forum voor Democratie laat vliegtuigje boven Mediapark vliegen met tekst ‘Partijkartel ♥ Martijn van Dam’.

Forum voor Democratie heeft maandagochtend een vliegtuigje boven het Mediapark laten vliegen met het spandoek ‘Partijkartel ♥ Martijn van Dam’. Dat bevestigt een woordvoerder van de partij van Thierry Baudet, die niet wil zeggen hoeveel de actie de partij heeft gekost.

De actie is een ludiek protest tegen de overstap van PvdA-politicus Martijn van Dam naar de publieke omroep. Van Dam trad vrijdag af als staatssecretaris van Economische Zaken om bestuurder te worden bij de omroep. Van Dam heeft daar maandag zijn eerste werkdag. De partij van Baudet ziet in de overgang van Van Dam naar de omroep bewijs voor het bestaan wat ‘het partijkartel’, waarin de elite elkaar baantjes toeschuift.

De stunt met het vliegtuigje is niet de eerste publiciteitsstunt van de partij van Thierry Baudet. Sinds eind juli laat Baudet zijn baard staan tot er een nieuw kabinet is, uit protest tegen de lange duur van de formatie. Op Twitter doopte hij deze actie de #thierrychallenge.

Twitter avatar hugologtenberg Hugo Logtenberg Net gespot boven het Mediapark: een banner achter een vliegtuigje met de tekst ‘Martijn van Dam * partijkartel’. https://t.co/0T2kYLAoR8

De foto is gemaakt door iemand die op het Mediapark werkt.

Correctie: In een eerdere versie van dit bericht stond dat op het spandoek ‘Martijn van Dam ♥ Partijkartel’ staat, maar het is andersom en dus veranderd in: ‘Partijkartel ♥ Martijn van Dam’.