Overstroming Texas

Chemische fabriek Houston ‘brandt gecontroleerd uit’

De resterende ontvlambare chemicaliën in de chemische fabriek nabij Houston waar vrijdag een aantal explosies plaatsvond, zijn zondagavond door de brandweer en de eigenaar van het bedrijf in brand gestoken om verdere explosies te voorkomen. De grondstof, organische peroxide, werd vorige week explosief doordat de koelfaciliteiten van de chemiefabriek uitvielen na de overstroming. Zes overgebleven trailers met daarin de grondstof voor plastic organische peroxide branden nu „gecontroleerd uit”, volgens de eigenaar, het Franse chemieconcern Arkema, en de Texaanse brandweer en milieudienst. De branden zouden geen direct gevaar voor de omgeving vormen. Ondertussen is de Amerikaanse raad voor Chemische Veiligheid een onderzoek begonnen naar de fabriek. (Reuters)