Noord- en Midden Amerika

PSV’er Lozano schiet zijn land Mexico naar het WK

Mexico mag zich opmaken voor het WK voetbal van 2018 in Rusland. Een zege van 1-0 op Panama in de Noord- en Midden-Amerikaanse kwalificaties volstond voor plaatsing. Het wordt de zestiende deelname van Mexico aan een WK.

PSV’er Hirving Lozano vertolkte een sleutelrol in het duel in het Azteken Stadion van Mexico-Stad. Hij nam twee minuten nadat hij was ingevallen de winnende treffer voor zijn rekening. Hij scoorde met een kopbal op aangeven van voormalig FC Twente-speler Jesús Corona.

Mexico kwam door de zege op zeventien punten en kan, met nog drie wedstrijden te gaan, niet meer buiten de topdrie vallen die zich rechtstreeks plaatst voor het WK. Costa Rica ligt ook op koers. Dat land won met 2-0 van de Verenigde Staten en heeft de tweede plaats in de poule stevig in handen. Urena maakte beide doelpunten voor Costa Rica.

Honduras kwam door een overwinning van 2-1 op Trinidad en Tobago op de derde plaats, met evenveel punten als de VS. Die twee landen strijden dinsdag tegen elkaar en azen vooralsnog op het derde en laatste directe WK-ticket.

Mexico is het vijfde land dat zeker is van WK-deelname. Brazilië, Iran en Japan kwalificeerden zich eerder. Gastland Rusland is automatisch geplaatst. (ANP)