Hockey

India ontslaat coach Oltmans

Roelant Oltmans is ontslagen als bondscoach van de hockeyploeg van India. Hij kon het nationale elftal de afgelopen twee jaar niet aan successen helpen. India eindigde deze zomer teleurstellend als zesde bij de Hockey World League in Londen. Oltmans werd in 2013 benoemd als ‘High Performance’ manager van India en loste in 2015 Paul van Ass af. De hockeybond van India heeft de laatste jaren weinig geduld met buitenlandse bondscoaches. Ook de Australiërs Ric Charlesworth, Michael Nobbs en Terry Walsh kregen net als de Spanjaard José Brasa niet de tijd hun contract uit te dienen. „Als je in India gaat werken, weet je dat dit kan gebeuren. Als we winnen ben ik niet euforisch, nu me dit overkomt niet down the drain”, verklaarde Oltmans tegen Hockey.nl. (ANP)