In beeld

De 15 beste sportfoto’s van het weekend

De fotoredactie van NRC selecteert elk weekend de mooiste sportfoto's die binnenkomen op de redactie.
Een ultraloper tijdens de Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB). Ruim 2.500 deelnemers startten aan de voet van de Mont Blanc om een tocht van 170 kilometer af te leggen met tienduizend hoogtemeters. De race wordt door de grote hoogten gezien als een van de meest prestigieuze ultralopen.
Jeff Pachoud / AFP
Daley Blind in actie tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Bulgarije. In de Johan Cruijff Arena won Oranje met 3-1.
Koen van Weel / ANP
De Zwitserse snowboarder Nicolas Huber tijdens kwalificaties in Nieuw-Zeeland voor de Olympische Winterspelen.
Iain McGregor / AP
De Braziliaanse Maria Portela (blauw) probeert haar Russische tegenstander Alana Prokopenko in een klem te leggen. In Boedapest vond afgelopen weekend de WK judo plaats.
Atilla Kisbenedek / AFP
Ruiter Ashley Butler in actie tijdens de vijfde wedstrijd van Birdsville race in Birdsville, Queensland. In het dorpje wonen maar 115 mensen. Tijdens het wedstrijdweekend komen er wel zesduizend toeschouwers.
Darren England / EPA
Zeilboot de Belem vaart tijdens Les Grandes Voiles (regatta voor grote, traditionele schepen) ter hoogte van het Franse Le Havre.
Charly Triballeau / AFP
De Slowaakse Magdalena Rybarikova nadat haar tegenstander Garbiñe Muguruza een punt heeft gescoord op de US Open in New York.
Eduardo Munoz Alvarez / AFP
De J.P. Morgan China Squash Open met de skyline van Shanghai op de achtergrond. De Egyptische Nour El Sherwin won de wedstrijd met een score van 3-0.
Chandan Khanna / AFP
De Kroaten Mario Mandzukic (links) en Domagoj Vida (rechts) in de lucht tijdens een WK-kwalificatie tegen Kosovo.
AFP PHOTO
De Japanse Shun Kubo (links), bokskampioen in de bantam gewichtsklasse, krijgt een klap van de Amerikaanse Daniel Roman tijdens een gevecht in Kyoto.
AFP PHOTO
De vloer van Petco Park wordt schoongemaakt voorafgaand aan de honkbalwedstrijd tussen San Diego Padres en de Los Angeles Dodgers.
Jae C. Hong / AP
Openwaterzwemmers tijdens Fluctuat in het Bassin de la Villette, een kanaaldok in het noorden van Parijs.
Christophe Simon / AFP
De Italiaanse renner Matteo Trentin (midden) komt als eerste over de streep in de dertiende etappe van de Vuelta.
Jose Jordan / AFP
James Williams van Washington State Cougars springt over Damien Washington van de Montana State Bobcats in een American Football wedstrijd.
William Mancebo/ AFP
Een collage van de Franse Teddy Riner die op de WK zijn negende judo-wereldtitel veroverde. Daarmee is Riner de eerste judoka ooit die zoveel wereldkampioenschappen wist te winnen. Linksboven de meest recente foto gemaakt in Boedapest afgelopen weekend.
AFP