Winkelen

Outletcentrum Batavia Stad trekt meer bezoekers en verkoopt meer

In outletcentrum Batavia Stad in Lelystad is in de eerste zes maanden van dit jaar 14 procent meer verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal bezoekers ging omhoog met 12 procent. Het outletcentrum, waar merkkleding wordt verkocht, breidde dit jaar uit van ruim honderd naar zo’n 150 winkels. Batavia Stad probeert meer bezoekers van buiten de Europese Unie te trekken. Die geven bij hun bezoek namelijk drie keer zoveel uit als Nederlandse winkelbezoekers, volgens directeur Patrick Jansen. De grootste groep bezoekers van buiten de EU die naar Lelystad gaat, komt uit China. Ook Egyptenaren en Indonesiërs komen graag naar Flevoland. Batavia Stad is van VIA Outlets, dat meerdere outletcentra heeft. Pensioenbelegger APG is één van de belangrijkste investeerders in VIA Outlets. (ANP)