Wildgroei aan terrassen geeft veel overlast

Foto Simon Trel
Foto Simon Trel

Al maanden ervaar ik overlast van de wildgroei aan terrassen. Met name in de Pijp, bij de Albert Cuypmarkt en op de Ceintuurbaan.

De terrassen zijn breed uitgezet, ook als er geen hond zit of als het druilerig is en koud. Wat er nog bijkomt is de plaatsing van enorme borden waar de smakelijke happen op aangekondigd zijn. Die staan buiten de terrassen. Voor voetgangers is er weinig plaats over om op de openbare stoep te lopen.

Als het volkje gedronken heeft is het bijna onmogelijk om te passeren; dat is lastig voor de terrasbezoekers: dan moet er namelijk ruimte worden gemaakt. (Ik heb het niet over mensen die op een stoeltje zitten, maar het volk dat op de openbare stoep staat te roken en te kletsen.)

Vanwege de vele wegwerkzaamheden momenteel moet je er soms ook met de fiets langslopen om verderop weer door te kunnen fietsen, het is bijkans vragen om moeilijkheden.

De bijverschijnselen van de terrassen zijn bovengenoemde borden, neergekwakte scooters en fietsen.

De terrassen in de Eerste Van der Helststraat en op andere plekken zijn bijna gevaarlijk, vanwege de smalle doorgang die overblijft voor de vele mensen die daar lopen om de markt en andere winkels te bezoeken. De terrassen zijn groter dan de straat. Zijn daar geen brandweer-verordeningen?

Ik heb geen hekel aan het terras, zit er zelf ook graag in de zon met een koffietje of ander drankje, maar het is nu volkomen uit zijn voegen gebarsten. Fietsen zijn ook uit den boze, je mag ze nergens meer neerzetten – dat is een groot probleem, want mijn trouwe ijzeren ros sjouwt wel alle zware boodschappen voor me, vandaar dat ik hem graag gebruik. Waar blijft de gratis fietsgarage in de buurt van de Albert Cuypmarkt?

Deze markt en haar omgeving is zo langzaamaan veranderd in een grote vreetstraat waar verder geen mooie, inspirerende handel of leuke dingen te koop of te doen zijn.

Heel, heel jammer.

Ik ben een Amsterdammer en zou niet graag uitwijken naar rustiger oorden of steden. Ik hou van onze stad, maar er gaan een paar (grote) dingen mis. Ik hoop van harte dat er iets gedaan wordt om deze overlast te beperken.