Voetbal

UEFA begint onderzoek naar financiën Paris Saint-Germain

De UEFA gaat de financiële huishouding van Paris Saint-Germain onderzoeken. De Europese bond wil te weten komen of de Franse topclub niet in strijd handelt met de regels van Financial Fairplay. Paris Saint-Germain, in handen van een financieringsmaatschappij uit Qatar, nam onlangs de Braziliaan Neymar voor 222 miljoen euro over van FC Barcelona. En donderdag rondde de club de komst af van Kylian Mbappé. PSG huurt hem tot 2018 van Monaco. Daarna tekent hij een contract bij zijn nieuwe club. Met zijn overgang is naar verluidt 135 miljoen euro gemoeid. Door bonussen zou dat kunnen oplopen tot 180 miljoen. Critici dachten donderdag al dat PSG een onderzoek van de UEFA vreesde. Mbappé zou niet meteen gekocht zijn omdat de enorme investering nu in het volgende boekjaar valt. (ANP)