Opinie

Verhuizen

Dertig jaar geleden woonde ik als uitwisselingsstudent in Houston, al na drie weken moest ik met mijn gastouders vluchten voor een orkaan. We hadden geluk, de storm veranderde van richting en we konden terug naar huis. Voor mijn Amerikaanse ouders was het niet de laatste orkaan, maar ze hielden droge voeten. Ooit gaan we verhuizen, zeiden ze resoluut. Dertig jaar later is het zover, de verhuiswagen is besteld en de verhuisdozen zijn ingepakt. Jammer alleen dat die dozen nu door de gang drijven, de meubels ruim een meter onder water staan, en dat mijn mom en dad naar droog gebied zijn gevlucht. Op CNN zie ik een verslaggever in een boot, die door de straten van mijn Texaanse dorp vaart.

Lezers zijn de auteur van deze rubriek. Een Ikje is een persoonlijke ervaring of anekdote in maximaal 120 woorden. Insturen via ik@nrc.nl