Ronde van Spanje

Trentin wint zijn derde rit, Kelderman stijgt een plek

Matteo Trentin
Matteo Trentin JOSE JORDAN/AFP

De Italiaan Matteo Trentin heeft de dertiende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. Het was zijn derde dagsucces in deze Vuelta. De rit voerde over bijna 200 kilometer van Coin naar Tomares over een heuvelachtig parcours. In de eindfase was het opnieuw Trentin die het goede werk van zijn ploeg Quick-Step Floors resoluut afmaakte. Zijn landgenoot Gianni Moscon eindigde als tweede en de Deen Søren Kragh Andersen kwam als derde binnen. De Brit Chris Froome, die als zevende eindigde, behield de leiderstrui in de Vuelta. De Italiaan Vincenzo Nibali, die vrijdag als zesde finishte, bleef tweede op 59 seconden. De Nederlander Wilco Kelderman (achtste) klom van de vijfde naar de vierde plek in het klassement, op 2.17 minuut van de koploper. Hij staat op slechts vier seconden van de derde plaats, die nu in handen is van Johan Esteban Chaves. (ANP)