Ronde van Spanje

Matteo Trentin wint zijn derde etappe, Wilco Kelderman stijgt naar vierde plaats

Matteo Trentin
Matteo Trentin JOSE JORDAN/AFP

De Italiaan Matteo Trentin heeft de dertiende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. Het was zijn derde dagsucces in deze Vuelta. De rit voerde over bijna 200 kilometer van Coin naar Tomares over een heuvelachtig parcours. In de eindfase was het opnieuw Trentin die het goede werk van zijn ploeg Quick-Step Floors resoluut afmaakte. Zijn landgenoot Gianni Moscon eindigde als tweede. Chris Froome behield de leiderstrui. De Italiaan Vincenzo Nibali bleef tweede in het klassement op 59 seconden. Wilco Kelderman (achtste in de rit) klom van de vijfde naar de vierde plek in het klassement, op 2.17 minuut van de koploper. Hij staat op slechts vier seconden van de derde plaats, die nu in handen is van Johan Esteban Chaves. (ANP)