Radwańska verliest in drie sets van Vandeweghe

Radwańska is daarmee de vierde speler uit de top tien die het niet redt op het laatste grandslamtoernooi van het seizoen.

Vandeweghe na haar overwinning in de derde ronde.
Vandeweghe na haar overwinning in de derde ronde. Foto Jason Decrow/AP

Agnieszka Radwańska doet niet meer mee op de US Open. De Poolse nummer tien van de plaatsingslijst ging zaterdagavond in de derde ronde in een marathonpartij onderuit tegen de als twintigste geplaatste Coco Vandeweghe. Na bijna drie uur spelen won Vandeweghe de wedstrijd in drie sets.
Vandeweghe begon zaterdag voortvarend tegen Radwańska, die dit jaar in geen enkel grandslamtoernooi verder kwam dan de vierde ronde. Al vroeg in de eerste set wist de Amerikaanse de opslag van haar tegenstander te breken. Radwańska wist daarna weliswaar nog terug te breken, maar na een break bij 5-5 kon Vandeweghe de eerste set rustig uitserveren.
In de tweede set gingen beide speelsters veel meer gelijk op en duurde het tot de tiende game voordat de beslissing viel: 6-4 in het voordeel van de Poolse. In het laatste bedrijf was het opnieuw Vandeweghe die het initiatief naar zich toe trok en na verschillende breaks bij een 5-4 stand mocht serveren voor de wedstrijd.

Beste prestatie tot dusver

Voor de 25-jarige Vandeweghe is het bereiken van de vierde ronde haar beste prestatie tot dusver op het laatste grandslamtoernooi van het jaar. Tot dusver kwam de Amerikaanse niet verder dan de tweede ronde. In de vierde ronde treft Vandeweghe de Tsjechische Lucie Šafářová, die ongeplaatst aan het tennistoernooi in Queens begon.
Radwańska is daarmee de vierde speler uit de top tien die het niet redt tot de vierde ronde. In de eerste ronde werden Simona Halep en Joanna Konta, nummer twee en nummer zeven van de plaatsingslijst, al uitgeschakeld. Carolina Wozniacki sneuvelde een ronde later tegen Jekaterina Makarova.