judo

Marhinde Verkerk grijpt naast medailles op WK in Boedapest

Judoka Marhinde Verkerk heeft op de WK judo in Boedapest naast de medailles gegrepen. De wereldkampioene van 2009 uit Rotterdam verloor vrijdag de strijd om het brons van de Britse Natalie Powell (ippon). Verkerk rekende op weg naar de halve finale in de klasse tot 78 kilogram af met de Kazachstaanse Albina Amangeldiyeva, de Poolse Beata Pacut en Italiaanse Assunta Galeone. In een rechtstreeks gevecht om een plaats in de finale verloor ze van de Japanse titelverdedigster Mami Umeki, die zegevierde met een waza-ari. Verkerk was vrijdag, op de voorlaatste dag van de individuele wedstrijden in Boedapest, lange tijd het Nederlandse lichtpuntje. Haar landgenoten Kim Polling, Guusje Steenhuis en Sanne van Dijke werden voortijdig uitgeschakeld. (ANP)