Energie

Ook gemeente Zoetermeer wil van zijn aandelen in Eneco af

Ook het gemeentebestuur van Zoetermeer wil z’n aandelen in energiebedrijf Eneco verkopen. Dat meldt de gemeente op zijn website bij de collegebesluiten. Zoetermeer is daarmee de zevende gemeente die daartoe besluit. Energieconcern Eneco (omzet 2,6 miljard euro, 3.500 werknemers) is in handen van 53 gemeenten. Dordrecht, Den Haag en Rotterdam bezitten samen de meerderheid van de aandelen. Zij besloten al eerder tot verkoop. Het is nu de vraag of de rest volgt. Tot nu toe heeft enkel Amstelveen, dat anderhalf procent van de aandelen bezit, gezegd niet te willen verkopen. Eneco is volgens Amstelveen één van de weinige echt duurzame bedrijven in Nederland, en daarom wil Amstelveen het houden. Het college roept andere gemeentes op ook niet te verkopen. (NRC)