Thuiskok

Watermeloen, gin-tonic en vanille-rozemarijnroom

Een weldadig toetje tot slot, waarin stevige smaken strijden om voorrang op je tong. Dit kost even tijd, maar is ook makkelijk vooraf te maken. En het resultaat is een geweldige zomercoupe. De watermeloen kun je ook vervangen door aardbeien of frambozen.

Verwarm de oven voor op 170 °C. Maak de kletskoppen. Roer de boter en basterdsuiker in een mixer glad, maar maak het beslag niet te luchtig. Voeg de overige ingrediënten toe en draai even rustig door. Laat het beslag een aantal uren rusten. Strijk het beslag zo dun mogelijk uit op een bakplaat bedekt met bakpapier of een siliconenmatje. Bak de kletskoppen lichtbruin in de oven, in ongeveer 10 minuten. Laat ze afkoelen op de plaat. Snijd de meloen in plakken van ongeveer ½ centimeter dik. Verwijder de pitjes. Marineer de meloen met de tonic en gin. Doe de suiker, vanillestok en rozemarijn in de blender. Draai dit fijn en zeef het. Je hebt nu iets meer dan je voor dit recept nodig hebt. Weeg 60 gram af en bewaar de rest voor een ander gerecht. Rozemarijnsuiker is bijvoorbeeld heerlijk over wat gebakken appeltjes. Breng de room op smaak met het suikermengsel en klop het stevig tot slagroom. Zet dit goed koud. Bouw voor het serveren het dessert in laagjes op.