Quiz: ken je ‘de beste’ Nederlandstalige nummers?

Er kan weer gestemd worden op de Lage Landenlijst, met de populairste nummers uit België en Nederland.

Foto Robert Ghement/EPA

“Het allerbeste Nederlandstalige nummer sinds 1945″, daar is het Belgische Radio 1 opnieuw naar op zoek. Luisteraars mogen weer stemmen voor de Lage Landenlijst en aangeven wat hun favoriete liedjes in het Nederlands zijn; Vlaams of “van de noorderburen”, maakt helemaal niet uit. Officieel dan, want nu de lijst niet meer wordt uitgezonden door NPO Radio 5 zien de Belgen hun kans schoon de lijst te kapen.

Vorig jaar werd de Lage Landenlijst voor het eerst uitgezonden en toen vanuit Baarle-Nassau, “precies op de grens van Vlaanderen en Nederland”. De populairste artiest bleek Boudewijn de Groot, die de lijst van honderd nummers vier keer wist te halen. Ramses Shaffy en Wim Sonneveld haalden de lijst ieder drie keer, net als Raymond van het Groenewoud, de hoogst scorende Belg.

Test hier hoe goed je op de hoogte bent van “de beste nummers” die het Nederlands te bieden heeft: