‘Jesse’

Film over GroenLinks-leider in première in Carré en online

De veelbesproken documentaire over GroenLinks-leider Jesse Klaver gaat maandagavond om 20.00 uur in première in theater Carré in Amsterdam en in vele andere bioscopen. Ook zal hij vanaf dat moment tegen betaling online te zien zijn via Blendle. Dat heeft Janneke Doolaard van filmproductiebedrijf Doxy donderdag bevestigd. Doxy heeft de auteursrechten teruggekocht van BNNVARA. Deze omroep zou de documentaire Jesse in eerste instantie maandagavond uitzenden op NPO 2. Daarop ontstond ophef omdat de film, over de Tweede Kamerverkiezingen, gemaakt is door een campagnemedewerker van GroenLinks. De omroep liet daarop weten dat de documentaire onafhankelijk genoeg was, maar dat daarover wel twijfel kon ontstaan. Onder druk van de NPO besloot ze daarop de uitzending te schrappen. (NRC)