Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Adrian Yun gebruikte bakstenen om bij te houden hoe hoog het water kwam bij zijn huis in Houston, Texas.
Adrian Yun gebruikte bakstenen om bij te houden hoe hoog het water kwam bij zijn huis in Houston, Texas. Foto Rick Wilking/Reuters
 1. Een mooi portret van de nieuwe Teen Vogue-hoofdredacteur


  Teen Vogue publiceerde de afgelopen maanden schitterende stukken over de politiek. Het werk van Elaine Welteroth; de jongste hoofdredacteur in de geschiedenis van Condé Nast en pas de tweede zwarte vrouw op deze positie. Columnist Lamyae Aharouay las een mooi profiel over haar.

 2. De tragedie van basisschool Okawa

  Online-redacteur Jolanda van de Beld vond dit een heel indrukwekkend verhaal, dat bovendien prachtig is opgeschreven. 74 kinderen van een basisschool in Japan kwamen om door de tsunami in 2011, maar dat had voorkomen kunnen worden.

 3. De vernietiging van orkaan Harvey onnavolgbaar uitgelegd


  Wie een beeld wil krijgen van het drama in Houston, moet dit artikel lezen, vindt klimaatredacteur Paul Luttikhuis. De conclusie: nu er door klimaatverandering vaker en zwaardere neerslag gaat vallen, zal het economisch voordeel van stadsontwikkeling tot een toenemend overstromingsrisico leiden.

 4. Een Indonesische feministe over haar hijab

  Correspondent Annemarie Kas las een verfrissend interview over een onderwerp dat bijna cliché is geworden in Indonesië: de vraag waarom zoveel vrouwen de laatste jaren een hoofddoek zijn gaan dragen. Feministe Lailatul Fitriyah legt daarin uit dat een hoofddoek zowel bevrijdend als beklemmend kan zijn.

 5. Haar ticket uit een vluchtelingenkamp in Kenia


  Beeldredacteur Arjan de Jongh las een aangrijpend verhaal over Ayan Abdi: een Somalische vluchtelinge die sinds haar tweede jaar in het Dadaab-vluchtelingenkamp in Kenia woont. Haar enige kans op een beter leven, is een studiebeurs in Canada.

  Lees hier: The chosen
 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.