Al Fitrah

Omstreden moskee Utrecht moet dicht na twee jaar huurachterstand

De salafistische moskee Al Fitrah in Utrecht moet dicht op last van de rechter. Het pand aan de Mortangesdreef moet binnen vier weken leeg zijn en ook moet er twee jaar huurachterstand worden betaald, oordeelde de Utrechtse voorzieningsrechter donderdag. De stichting en de eigenaar van het pand in Utrecht Overvecht stonden donderdag voor de vierde keer tegenover elkaar in een kort geding over onder meer de huurachterstand. Al Fitrah heeft sinds 2015 geen huur betaald, naar eigen zeggen omdat dit niet hoefde vanwege de verwachte aankoop van het pand door de stichting. Al Fitrah, een van de grootste salafistische organisaties in Nederland, is omstreden. Zo doet de FIOD onderzoek naar mogelijke witwaspraktijken. Ook zou er dubieus geld uit Koeweit naar de stichting zijn overgemaakt. (NRC)