Zverev, Tsonga en Wozniacki verliezen in tweede ronde

Zverev en Tsonga waren de nummer vier en acht van de plaatsingslijst bij de mannen, Wozniacki de nummer vijf bij de vrouwen.

Borna Coric kan amper geloven dat hij zojuist Alexander Zverev heeft verslagen.
Borna Coric kan amper geloven dat hij zojuist Alexander Zverev heeft verslagen. Foto Jerry Lai/USA Tiday Sports via Reuters

De US Open gaat verder zonder twee spelers uit de toptien van de plaatsingslijst van de mannen. In de tweede ronde werden de als vierde geplaatste Duitser Alexander Zverev en de als achtste geplaatste Fransman Jo-Wilfried Tsonga uitgeschakeld. Bij de vrouwen verloor de nummer vijf Caroline Wozniacki uit Denemarken.

Zverev, die dit jaar al vijf toernooien won, waaronder twee in de aanloop naar de US Open, won de eerste set tegen de Kroaat Borna Coric nog wel: 6-3. Daarna lag het dicht bij elkaar, maar was het de nummer 61 van de wereld die telkens net wat beter was. Set twee, drie en vier gingen met 7-5, 7-6 (1) en 7-6 (4) naar Coric.

Tsonga kreeg een pak slaag van de pas 18-jarige Denis Shapovalov uit Canada, die zich via de kwalificaties voor het toernooi in New York wist te plaatsen. In straight sets was het voorbij: 6-4, 6-4, 7-6. Vorig jaar bereikte Tsonga nog de kwartfinale van de US Open.

De plaatsingslijst bij de vrouwen decimeerde ook verder. In de eerste ronde werden Simona Halep (2), Angelique Kerber (6) en Johanna Konta al uitgeschakeld. Een ronde later voegde Caroline Wozniacki zich bij dat groepje. De nummer veertig van de wereld Ekaterina Makarova uit Rusland toonde zich in drie sets de betere. Het werd 6-2, 6-7 (5) en 6-1.

    • Joram Bolle