VolkerWessels maakt winst na beursgang

Het bouwbedrijf profiteerde ondanks de toegenomen bouwkosten van de stijgende huizenprijzen.

Foto Lex van Lieshout/ANP

Bouwbedrijf VolkerWessels heeft een winstgevend halfjaar achter de rug. Het bedrijfsresultaat steeg tot 90 miljoen euro, een toename van 20 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het zijn de eerste halfjaarcijfers die het bedrijf presenteert sinds de beursgang in mei. De operationele winst verdubbelde, tot 36 miljoen euro.

Het eerste halfjaar van 2017 was voor VolkerWessels “een belangrijke periode”, zegt topman Jan de Ruiter in een verklaring. Terwijl het bedrijf na veertien jaar afwezigheid zijn rentree maakte op de beurs, kreeg het onder meer te maken met hogere bouwkosten door de toegenomen prijs van bouwmaterialen en stijgende tarieven bij de onderaannemers. Intussen was op de markt voor projecten in de Nederlandse infrastructuur felle concurrentie. De stijgende huizenprijzen leverden uiteindelijk een toename van de winst op, zegt De Ruiter:

“Onze stevige basis van kleinere projecten blijft voor ons van doorslaggevend belang.”

Voor de rest van het jaar verwacht De Ruiter een verdere groei van het bedrijf. “We zijn ervan overtuigd onze EBITDA (winst exclusief rente, belastingen, afschrijvingen en afwaarderingen, red.) en ons nettoresultaat van onze doorlopende activiteiten over het hele jaar zullen toenemen.”

VolkerWessels was tot 2003 ook een beursgenoteerde onderneming, tot oprichtersfamilie Wessels het bedrijf voor 700 miljoen terugtrok. De familie zei de onderneming opnieuw naar de beurs te brengen om haar kapitaal te spreiden.

Lees meer over het bouwbedrijf: VolkerWessels houdt het graag simpel